Kako se živi na 'onoj strani'?

Onomatoblejin trojac pita: Đe sam?

Video skeč 'đe sam' donosi zanimljivu zbunjozu kroz razgovor dva druga u jednom obližnjem kafiću, koji se nalazi na ovoj odnosno na onoj strani.
Kultura / Flash | 24. 09. 2020. u 14:17 Bljesak.info
Onomatobleja video show #9: Đe sam?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred nama je još jedan video nastao u produkciji mostarskih satiričara: Omera Hodžića, Luke Marijanovića i Nikole Rončevića poznatiji pod imenom Onomatobleja, koji obrađuje temu iz društvene svakodnevnice Mostara.

Onomatobleja je poznata po svojim predstavama na bini, radijskim sadržajem gdje je obavljeno preko 120 emisija i online sadržajem, s čijom produkcijom su krenuli nedavno.

Do sada je na društvenoj platformi youtube objavljeno ukupno devet videa, a temu su uglavnom događanja u društvu, ukazivanje na stereotipe, apsurdi i anomalije. U video skeču broj #9 obrađuje se još jedna lokalna tema popularna mostarska: ova i ona strana. Na koji način su uspjeli spojiti humor i satiru pogledajte sami. 

„Onomatobleja video skeč 'đe sam' donosi zanimljivu zbunjozu kroz razgovor dva druga u jednom obližnjem kafiću, koji se nalazi na ovoj odnosno na onoj strani“, pojašnjavaju glumci.

Neki od naslova videa su: Bitka za Mostar, Ko je počeo rat?, Zid razgraničenja, i ostali. Onomatoblejin trojac se trenutno priprema za treću urnebesnu sezonu predstava sa kojom će preputovati sve gradova/sela BiH.

Za više sadržaja, zapratite Onomatobleja facebook page, instagram ili youtube kanal.

Kopirati
Drag cursor here to close