Crtana sila

VIDEO | Maša kao Putinova sila ruši rekorde

Kultura / Flash | 14. 12. 2016. u 10:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epizoda ruskog crtanog filma "Maša i medvjed" pod nazivom "Maša i kaša" sakupila je milijardu i 804 milijuna pregleda i postala šesta snimka po gledanosti u povijesti YouTubea a mediji su ovaj serijal nazvali "demonstracijom Putinove meke sile".

Talijanski list "Il foljo" navodi da se nevjerojatan uspjeh animiranog filma "Maša i medvjed" najbolje može vidjeti u božićnom razdoblju, kada su trgovački centri prepuni lutaka, slika i igračaka posvećenih ovim junacima, a na televiziji se mogu pratiti najpopularnije epizode, prenijela je Srna.

Trogodišnja Maša, odjevena u tradicionalnu rusku nošnju, s maramom na glavi, ušla je u domove djece u 120 zemalja svijeta.

Crtani film preveden je već na 25 jezika, od SAD do Indonezije.

"Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između djece i odraslih tako da gledateljima budu sasvim jasni unutarnji doživljaji junaka", ističe direktor projekta Denis Chervyatsov.

Godine 2015. animirani film "Maša i medvjed" dobio je nagradu Kidscreen Award za najbolju animaciju, a studio Animaccord zaradio je 225 milijuna dolara.

Ta firma je osnovana 2008. godine i danas ima više od 100 suradnika i 70 animatora, a otvorila je ured i u Kaliforniji.

"Dok se u svijetu medvjed najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoeuropska djeca u njemu vide onoga tko pomaže plavokosoj djevojčici da nađe put do kuće", piše talijanski list.

Inače, prema magazinu Animation crtić je na listu TV emisija predodređenih da postanu klasici.
Film je prvi put prikazan na ruskim ekranima 2009. godine.
.

Kopirati
Drag cursor here to close