Uspješna suradnja

Veleposlaniku Staničiću uručena Zlatna povelja Matice hrvatske Mostar

Kultura / Flash | 27. 07. 2012. u 10:08 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović uručio je danas Zlatnu povelju Matice hrvatske Mostar veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH Tončiju Staničiću za višegodišnju uspješnu suradnju i potporu Mostarskom proljeću - Danima Matice hrvatske.

Tom prigodom veleposlanik Staničić zahvalio je na uručenom priznanju te je kazao kako su Dani Matice hrvatske već dugo najznačajnija kulturna manifestacija u BiH, što i Matici i njenom Predsjedništvu može biti na čast.

"Posebno je važno, kada govorimo o Danima Matice hrvatske, što ta manifestacija uvažava druge kulture i druge nacije, uz promicanje nacionalnih interesa hrvatskog naroda. To je nešto što u državi BiH, posebice u teškim godinama kroz koje prolazi, ima jako veliki značaj", kazao je veleposlanik Staničić.

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović kazao je kako se Predsjedništvo Matice i svi njezini članovi pripremaju za 15 jubilarne Dane Matice hrvatske Mostar, na kojima bi na poseban način trebao biti predstavljen Dubrovnik, ali kako je održavanje te manifestacije skoro devodeno u pitanje jer se pri organizaciji javljaju, kako je kazao, jako ozbiljni problemi.

Muselimović je pojasnio kako probleme s kojima se susreće Predsjedništvo u organizacije Dana Matice hrvatske izazivaju određeni gospodarski subjekti u BiH svojim ponašanjem, ali jednako tako i gospodarski subjekti iz RH koji u BiH izvanredno dobro rade i posluju, a pri tome nemaju senzibiliteta za spomenutu kulturnu manifestaciju.

"Izostala je i potpuna podrška projektima Matice hrvatske u vrijeme kada smo se zadnjim naporima trudili da svijetu pokažemo kako je ova zemlja dala dvojicu nobelovaca - Ivu Andrića i Vladimira Preloga. Bez obzira na probleme koji su ozbiljni i složeni mi vjerujemo da ćemo se i sljedeće godine družiti na Danima matice hrvatske Mostar", zaključio je Muselimović.

Kopirati
Drag cursor here to close