Šesti put

''Večer svjetla'' u Kruševu za sve ljubitelje klapske pjesme

Blagoslov grla i glasnica uz Misno slavlje i koncert organizira se povodom blagoslova ''pjevačkog ljudskog glazbala'' koje proizvodi na slavu Bogu i ljudskoj duši i tijelu predivne note.
Kultura / Flash | 30. 01. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Klapa 'Studenac'

Za ljubitelje 'klapske pisme' u Kruševu se organizira koncert ''Klapska večer svjetla'.

Ovo je šesti put zaredom da se koncert organizira u Kruševu, a rezultat je to rada i zalaganja za dobrobit opće kulture hrvatskog naroda. 

Uz klapsku pjesmu to je zalaganje i rad Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi u Kruševu, crkvenih zborova, folklora, obitelji i svih onih koji su oblikovali ovaj koncert i pridonijeli veliki značaj kulturnom i mladenačkom sazrijevanju Kruševa. 

'Večer svjetla' sastoji se od tri dijela i to: Sveta Misa u župnoj crkvi s početkom u 18 sati, zatim drugi dio zvani 'Grličarenje' – odnosno blagoslov grla, glasnica, te na kraju večeri koncert.

Blagoslov grla i glasnica uz Misno slavlje i koncert organizira se povodom blagoslova ''pjevačkog ljudskog glazbala'' koje proizvodi na slavu Bogu i ljudskoj duši i tijelu predivne note. Blagoslov je organiziran i povodom uočnice sv. Blaža, zaštitnika Brotnja i broćanske župe kojoj je i Kruševo bila sastavnica s četiri sela sve do 1865, a s petim do 1924. 

 Treći dio 'Večeri svjetla' čini koncert kojeg su organizatori nazvali 'Klapska večer svjetla'. 

Na koncertu će nastupiti: muška klapa 'Studenac' – Kruševo, ženska klapa 'Jela' – Kruševo, muška klapa 'Zvizdan' - Posušje,  ženska klapa 'Diva' – Široki Brijeg, muška klapa 'Concordia' – Međugorje, ženska klapa 'Narenta' – Mostar.

'Večer svjetla' počinje u nedjelju 2. veljače u 18 sati.

Sve klape svojim nastupom će doprinijeti ljepoti ugodnog klapskog pjevanja, navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close