Kufstein

Večer hrvatske tradicije i kulture po prvi put u Austriji

Pored organizatora nastupit će KUD Ivan Filipović iz Kopanica, KUD Hajduk Schwarz te HKUD Croatia i HKUD Posavina iz Innsbrucka.
Kultura / Flash | 23. 04. 2018. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kufsteinu (Austrija), u dvorani Quartier Theaterplatz 1, bit će 28. travnja  po prvi put održana Večer hrvatske tradicije i kulture.

Organizatori ove večeri su članovi Hrvatskog kulturno –umjetničkog društva Kufstein iz Kufsteina koji su pripremili bogat kulturno- zabavni program.

Te večeri pored organizatora nastupit će KUD Ivan Filipović iz Kopanica, KUD Hajduk Schwarz te HKUD Croatia i HKUD Posavina iz Innsbrucka.

Za glazbeni dio večeri pobrinut će se tamburaški sastav Dukati iz Širokog Brijega, a dolazak je najavio i legenda tamburaške glazbe Šima Jovanovac koji će svojom pjesmom uveličati ovu zabavu.

Cilj ovog okupljanja u Kufsteinu je pokazati kako su Hrvati, iako u tuđini, a zahvaljujući hrvatskim udrugama i kulturno umjetničkim društvima uspjeli očuvati kulturu, tradiciju i jezik kraja iz kojeg dolaze.

Ova zabava , kao uostalom i brojne zabave Hrvata u Austriji, imati će humanitarni karakter. Dio prihoda s ove večeri organizatori će donirati humanitarno karitativnoj organizaciji „Kruh sv.Ante“.

Oni su u suradnji s fra Kristianom Montinom župnikom i voditeljem podružnice ove humanitarne organizacije u Kufsteinu odlučili ovom akcijom pomoći potrebitima o kojima inače brinu članovi HKO „Kruh sv.Ante“.

''Znamo da ova organizacija ima svoja predstavništva po cijeloj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te ima za cilj pomoći siromašnima kroz razne djelatnosti: pučku kuhinju, skrb za djecu i starije, rad s mladima i brojne druge'', kažu organizatori.

Zahvaljujući brojnim sponzorima na zabavi će biti organizirana i bogata tombola. Gosti će u cijeni ulaznice od 10€ od organizatora dobiti i večeru, a oni će svojim dragovoljnim prilozima pomoći ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju organizatora.

Kopirati
Drag cursor here to close