Dizanje kulture i turizma

Utrka s Mostarom: Banja Luka postavila klupe prvog poljupca

Drugi projekt ''Banja Luka selfie spot'' realiziralo je udruženje građana ''Turistička točka''…
Kultura / Flash | 17. 01. 2019. u 14:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u Banja Luci postavljene su klupe ''prvog poljupca'' i table koje označavaju najljepša mjesta za fotografiranje.

Oba projekta realizirala su udruženja građana, uz podršku Grada.

''Cilj nam je bio da se kreiraju i promoviraju atraktivne mikrolokacije u Banja Luci, koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije'', kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

Projekt ''Klupa prvog poljupca'' je provelo udruženje građana ''Marko Polo'', a ideja je bila stvaranje lokacija koje se vezuju za ljubav, tajne i koje se uz određeni događaj pamte i prepričavaju cijeli život.

Drugi projekt ''Banja Luka selfie spot'' realiziralo je udruženje građana ''Turistička točka'', a postavljene table za najbolja mjesta za popularne ''selfije'' promovirat će atraktivne lokacije u gradu. Mapa s postavljenim tablama bit će dostupna na internet stranici Turističke organizacije Grada.

Foto: Banjaluka.net / Selfie spot

''Ovaj projekt će turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banja Luku, omogućiti određen vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije, kao i dok na njima prave kreativne i zabavne selfie fotografije, ujedno promovirajući naš grad, dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama'', naveli su iz gradskog resornog odjeljenja.

Klupe se nalaze u Aleji Svetog Save, na platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti RS, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku Mladen Stojanović, dok su table postavljene u Parku Petar Kočić, na mostu Patre i na vidikovcu na Banj brdu.

Inače, Mostar i Banja Luka prošli su u drugi krug borbe za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close