Uspješna manifestacija

Zahvalnice članovima Organizacijskog odbora 99. Šantićevih večeri poezije

Inače, manifestacija - 99. Šantićeve večeri poezije ocjenjena je kao vrlo uspješna
Kultura / Flash | 09. 11. 2018. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na prigodnoj svečanosti predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „ Prosvjeta“ – Radivoje Krulj uručio zahvalnice članovima Organizacijskog odbora 99. Šantićevih večeri poezije – Almi Fazil Obad,  Nadi Dalipagić, Josipu Muselimoviću i Šerifu Aljiću za doprinos u realizaciji ove kulturne manifestacije.

Inače, manifestacija -  99. Šantićeve večeri poezije ocjenjena je kao vrlo uspješna, a posebno pri činjenici da je Aleksa Šantić ne samo pjesnik – simbol Mostara, nego i pjesnik čije se univerzalne poruke mira i tolerancije prenose u cijelom svijetu.

Podsjetimo, ovogodišnje  Šantićeve večeri poezijetrajale su od 6. listopada do 28. listopada, a ovi dani bili su ispunjeni bogatim kulturnim, glazbenim i likovnim sadržajem.

Prije otvaranja manifestacije, članica organizacijskog odbora Nada Dalipagić, inače član Upravnog odbora Matice hrvatske Mostar, kazala je da su Šantićeve večeri jedan od kulturnih identiteta Mostara.

"Aleksa Šantić je svojim pjesničkim opusom i porukama koje je svojim pjesmama slao – porukama mira, ljudskog dostojanstva, čestitosti i tolerancije, zapravo slao poruke cijelome svijetu. Njegove poruke slave dobronamjerne ljude svih vjera i nacija. Iz tog razloga, organizatori slaveći našeg velikog pjesnika, Aleksu Šantića, slave mir, ljepotu i sve ono što je pozitivno u našem gradu i šire", rekla je tada Dalipagić.

U ime Grada Mostara, ranije se obratila medijima istaknuta umjetnica Alma Fazil Obad koja je naglasila da je "djelo Alekse Šantića baština svih nas, na što smo izuzetno ponosni".

"Ovaj program je izuzetno umjetnički profiliran tako da ćemo dostojno obilježiti ovogodišnje Šantićeve večeri poezije, 150 godina od rođenja Šantića i 50 godina od dodjele Šantićeve nagrade za poeziju",  kazala je Fazil-Obad.

Kopirati
Drag cursor here to close