Mostar Peace Connection

Uručene međunarodne nagrade 'Mostar Peace Connection' i priznanja 'Mimar mira'

U povodu 14. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru upriličena je tradicionalna manifestacija "Mostar ne zaboravlja prijatelje" na kojoj su uručene i međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection"
Kultura / Flash | 23. 07. 2018. u 23:17

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostar ne zaboravlja prijatelje

U povodu 14. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru upriličena je tradicionalna manifestacija "Mostar ne zaboravlja prijatelje" na kojoj su uručene i međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection" istaknutim pojedincima za doprinos miru i uspostavi povjerenja i suradnje među ljudima.

Posthumno ova nagrada je dodjeljena prvom predsjedniku Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu - Antoniju Casseze. Na svečanosti nagradu je primio i predsjednik Haškog tribunala Carmel Agius, zatim ratni reporter CNN-a Brent Sadler koji je napravio prvi izvještaj iz opkoljenog Mostara.

Foto: PR / S manifestacije 'Mostar ne zaboravlja prijatelje' 
Foto: PR / S manifestacije 'Mostar ne zaboravlja prijatelje' 

Nagradu Mostar Peace Connection primio je i poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović, te Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane Zijad Bećirović.

 U završnom dijelu programa uručena su i priznanja Mimar Mira, ljudima koji su svojim osobnim angažmanom doprinjeli  da pravda bude zadovoljena.

Mimari mira za 2018. godinu su Amir Ahmić, časnik za vezu BiH s Haškim tribunalom, Dženana Karup-Druško, direktorica organizacije Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje, Samir Nožić, član Upravnog odbora Centra za mir Mostar, Azra Penava, Udruženje žena ubijenih vojnika Armije BiH iz ''Vranice'', Safet Nožić, predsjednik Udruženja logoraša Mostar i Denial Behram, predsjednik udruženja dijaspore.

Na samom kraju programa uručena je i nagrada Mimar mira prošlogodišnjem laureatu, Sergeju Barbarezu, priopćeno je iz Centra za mir i multietničku suradnju, koji je organizirao ovu manifestaciju.

Foto: PR / S manifestacije 'Mostar ne zaboravlja prijatelje' 
Foto: PR / S manifestacije 'Mostar ne zaboravlja prijatelje'
Foto: PR / S manifestacije 'Mostar ne zaboravlja prijatelje'
Kopirati
Drag cursor here to close