3D

Unikatni radovi pred mostarskom publikom

Kultura / Flash | 30. 09. 2016. u 18:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja umjetnika Mostara, u petak navečer je u Centru za kulturu otvorena izložba 3D Art likovnih radova Mostarke Nadije Fazlić, koja živi i stvara u Australiji.

Autorica se predstavila s minimalnim brojem djela rađenih zanimljivom tehnikom u tri dimenzije, uz korištenje kože koja se koloriše. Uz nekoliko radova, izložena je i dokumentarna građa o nagradama, diplomama, zahvalnicama, fotosima, kao i isječcima iz tiska s tekstovima o njenim izložbama.

Govoreći o izložbi, novinar i publicista Zlatko Serdarević istaknuo je kako je i minimalni broj radova sasvim dovoljan da se 'uđe u probleme koje autorica tretira na svojim slikama'.

"Nadija Fazlić je karakteristična po 3D Artu, trodimenzionalnoj slici koja nije skulptura, ali ima intenciju da izađe iz te dvije dimenzije. Ona to radi vrlo uspješno, a dokaz za to su brojne nagrade organizacija i asocijacija u Australiji, što dokazuje da je ona u inozemstvu daleko više priznata nego u ovoj sredini", istaknuo je Serdarević.

Autorica je naglasila kako je njen rad unikatan te da je dobitnica osamnaest prvih, tri druge i jedne treće nagrade u Australiji. Izložene slike su, kako kaže, slike iz njenog stana u Mostaru.

Istaknula je da ono što ona radi, ne radi nitko te da je zbog toga, kao i zbog broja osvojenih prvih nagrada u Australiji, unikatna. Izložba će ostati otvorena narednih pet dana.

Kopirati
Drag cursor here to close