Snaga izvrsnosti

Umjetnica Sanijela Matković nominirana za značajno priznanje UPŽ BiH

"Snaga izvrsnosti" slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Udruženje poslovnih žena u BiH želi pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine!
Kultura / Flash | 20. 10. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslovnih žena u BiH u partnerstvu s magazinom Gracija uspostavilo je nagradu „Snaga izvrsnosti“. Ovom nagradom udruženje želi društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“, navodi se.  

Na pijedestal žele postaviti žene koje su možda manje poznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih svladavaju bez pompe.

„Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi  žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Udruženje poslovnih žena u BiH želi pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine!
 
Jedna od onih koje su nominirane je i hercegovačka umjetnica Sanijela Matković, uspješna i nagrađivana književnica. Nominirana je u kategoriji "Mediji i kultura".

Matković je članica PENA-a BIH, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i širokobriješkog ogranka Matice Hrvatske, kao i Društva hrvatskih književnika.

Do sada je objavila je nekoliko zbirki dramskih tekstova, ljubavnu, duhovnu i zavičajnu poeziju te jedan roman.

Njezini radovi objavljivani su u brojnim zbornicima, tjednicima, glasilima te na poetskim i književnim portalima.

Foto: Privatna arhiva / Matković je nominirana u kategoriji "Mediji i kultura"

U razdoblju od 2005. do 2015. godine napisala je i režirala 23 kazališne predstave, izvođene u BiH i Hrvatskoj. neumorno radi, posvećena svojoj najvećoj ljubavi - pisanju, ali i kazalištu i slikarstvu.

Vrlo je aktivna na društvenim mrežama, gdje svakodnevno objavljuje svoje radove i ideje za nove projekte kojima dodatno promiče stvaralačke angažmane iz područja kulture i umjetnosti, prvenstveno na nacionalnoj, ali i s tendencijom širenja na internacionalnu razinu.

Sanijela Matković je snažna žena i izvrsna umjetnica te stoga i više nego poželjna kandidatkinja za nositeljicu ove nagrade, navodi se u obrazloženju.

Inače, svi koji žele podržati hrabre, kreativne i poduzetne žene, koje radeći svoj posao i idući za svojim uvjerenjem svijet čine boljim, mogu to učiniti na mrežnoj stranici Udruženje poslovnih žena u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close