SPKD

Umjesto Vaskrsnog prijema, mostarska Prosvjeta uplatit će novac za liječenje trogodišnjakinje

Kultura / Flash | 13. 04. 2017. u 09:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' i ove godine obilježava veliki blagdan Vaskrsa, ali na malo drugačiji način nego do sada. Umjesto održavanja tradicionalnog Vaskršnjeg prijema, 'Prosvjeta' će uplatiti donaciju na račun trogodišnje Sofije Mićević iz Banja Luke koja boluje od akutne limfoblastne leukemije.

Sofija je oboljela sa četiri mjeseca i bori se protiv teške bolesti već dvije i pol godine. U studenom 2016. urađena joj je transplatacija koštane srži koja, nažalost, nije postigla željene rezultate. Jedina nada za spas ovog malog anđela je operacija na klinici u Baltimoreu - SAD. Zbog toga se i mostarska 'Prosvjeta' odlučila uključiti u ovu humanitarnu akciju za spas male Sofije.

Ali Vaskrs ne može proći bez tradicionalnog bojanja jaja i druženja. Predstavnici SPKD 'Prosvjeta' će korpom šarenih jaja i slatkiša obradovati mališane u Egipatskom selu, Los Rosaresu te Nazaretu.

U petak će u 11 sati posjetiti Los Rosales, u subotu u podne Egipatsko selo, a u utorak Nazaret.

Pored podjele šarenih jaja i druženja sa štićenicima mostarskih centara, SPKD 'Prosvjeta' će i ove godine obići socijalno ugrožene obitelji na području Mostara i okolice te im uručiti pakete pomoći.

''SPKD 'Prosvjeta' svim dobrim ljudima koji obilježavaju ovaj veliki praznik želi sretan Vaskrs – Uskrs, a našim dragim Mostarcima želi da se provesele sa svojim komšijama i prijateljima u duhu ovog velikog praznika'', priopćeno je iz ovog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close