mladi autori

Udruženje KNS traži mlade pisce

Kultura / Flash | 07. 03. 2017. u 12:31 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za kulturu - Nova svjetlost (KNS) organizator je međunarodne kulturne manifestacije "8. KNS Međunarodni književni susreti - 2017", koja će biti održana u srpnju, a javni poziv za prijavu neobjavljenih poetskih i proznih autorskih radova otvoren je do 15. travnja.

Ciljevi manifestacije su popularizacija pisane riječi, afirmacija književnog stvaralaštva mladih pisaca, prezentacija književnog stvaralaštva bh. dijaspore, promocija vrijednih i značajnih djela i angažmana u oblasti kulture, umjetnosti i pisane riječi kao i regionalna te međunarodna književna i kulturna suradnja.

Među uvjetima za prijavu radova i sudjelovanje u programu manifestacije organizator navodi da rad mora biti autorsko djelo, da ne sadrži vulgarizme niti uvredljivi sadržaj te da zadovoljava temeljne estetske i umjetničke norme.

Radovi se mogu slati putem e-maila: [email protected], a izbor poetskih i proznih radova za uvrštavanje u zajedničku zbirku sudionika manifestacije vršit će tročlani žiri (Ibrahim Osmanbašić-predsjednik, Mersida Sadiković-Osmanbašić-članica i Džabir Sedić-član). Za izabrane radove predviđena su i priznanja, a promocija zbirke bit će upriličena na centralnoj manifestaciji planiranoj za 29.srpanj.

Rezultati izbora bit će objavljeni na web-stranici organizatora manifestacije (www.kns.ba) do 15. svibnja.

Udruženje (KNS) tom kulturnom manifestacijom želi pomoći i mladim autorima da objave svoju prvu knjigu. Ciljevi projekta "Prva knjiga" su afirmacija književnog stvaralaštva nove generacije bh. pisaca, poticanje autorskog izražaja mladih autora u BiH i dijaspori te podrška u objavljivanju prve knjige talentiranih autora iz BiH i dijaspore.

Izbor autorskog djela/knjige za objavljivanje vrši tročlani žiri, a autoru knjige bit će dodijeljeno tradicionalno priznanje manifestacije "KNS pero" za kategoriju mladi autori.

Kopirati
Drag cursor here to close