bogatstvo različitosti

Učenici postavili izložbu fotoaparata

Kultura / Flash | 10. 11. 2016. u 12:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi foto sekcije Srednje škole Prozor danas su postavili zanimljivu izložu u prostorijama škole. Pored fotografiranja zanimljivosti vezanih za školu, općinu Prozor-Rama, ljude i događaje, sekcija posvećuje pozornost i razvoju fotografije i foto uređaja. Stoga su se članovi ove sekcije dali u potragu za fotoaparatima koji su skupljali prašinu negdje na tavanu, podrumu ili u nekom drugom kutu. Svoje stare foto uređaje donijeli su učenici, profesori i brojni drugi prijatelji fotografije.

Prikupljeni fotoaparati izloženi su u hodniku škole kako bi učenici i posjetitelji mogli vidjeti to bogatstvo različitosti. Naravno, izloženi foto uređaji nisu u funkciji, no, zanimljivo je vidjeti te uređaje koji će starije generacije podsjetiti na njihovo djetinjstvo i mladost.

Ivana Rumbočić, članica sekcije je kazala: „Zahvaljujem se općini Prozor-Rama koja prati naš rad. Također smo zahvalni našoj školi za rad kroz ovu sekciju, jer je ovo zanimljivo iskustvo pored redovne nastave. Podupire nas i KSC „Prozor-Rama te ćemo u suradnji s njima imati izložbe fotografija.Ova izložba je samo jedana od naših aktivnosti.“

''Proljetos smo imali izložbu fotografija, sada izložbu fotaparata, a nakon ove izložbe naše usmjerenje bit će na prikupljanje starih fotografija, razglednica i svega onog što je zanimljivo vezano za našu Ramu. Prikupljene stare fotografije i razglednice ćemo skenirati i izraditi te postaviti kao izložbu.“ – rekla je Marija Sičaja, jedna od aktivnijih članica foto sekcije.

Kopirati
Drag cursor here to close