Imotski

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba ''Dva pasionska fenomena Imotske krajine''

Voditelj Zavičajnog muzeja u Imotskom Branimir Leko istaknuo je kako ova izložba ima gostujući karakter.
Kultura / Flash | 26. 03. 2019. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak navečer je u Zavičajnom muzeju u Imotskom otvorena izložba ''Dva pasionska fenomena Imotske krajine'', koja se održava u sklopu projekta ''Sine Božji budi faljen''.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić zahvalila je svima koji su pomogli realizaciji ovoga projekta.

''Zahvaljujem Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Imotskom, Općinama Runovići, Zmijavci, Podbablje, Zagvozd i Lovreć na potpori. Željela bih apostrofirati suradnju s Konzervatorskim odjelom u Imotskom. Veselim se što će ova izložba gostovati u Slavoniji i što ćemo ostatku Hrvatske pokazati bogatstvo kantanja'', izjavila je ravnateljica Jukić.

Voditelj Zavičajnog muzeja u Imotskom Branimir Leko istaknuo je kako ova izložba ima gostujući karakter.

''Zahvaljujem svima koji su nam fotografijama, videozapisima, podacima ili na bilo koji drugi način pomogli prilikom realizacije ove izložbe. Posebno zahvaljujem župnicima koji su nam svo ovo vrijeme bili na raspolaganju'', izjavio je.

Na otvaranju izložbe nastupila je klapa Bratovština Gorica-Sovići i kantači iz Poljica i Grubina.

Već ovoga vikenda koncerti i izložbe u sklopu ovoga projekta održat će se i u Slavoniji. 29. ožujka u 19 sati koncert ''Uputi se tužna mati'' kao i prezentacija fenomena kantanja održat će se u Crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, 30. ožujka u 18 sati u Crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, a 31. ožujka u 18 sati i 30 minuta u Crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, priopćeno je iz Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

Kopirati
Drag cursor here to close