Napredak

U Zagrebu tribina o BiH i predstavljanje knjige prof. dr. Mile Lasića

Kultura / Flash | 24. 01. 2017. u 09:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 27. siječnja u 19 sati u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu (Bogovićeva) bit će održana tribina o Bosni i Hercegovini i predstavljanje knjige prof. dr. Mile Lasića „Transnacionalne socijalizacije, politike i institucije Europske unije“.

Kako je najavljeno, ova studija prije svega je izvrstan udžbenik za studente, ali i sve one koji žele spoznati kako zapravo funkcionira Europska unija, kakva je to „tvorevina“ i koje su njezine glavne institucije. No ona donosi i pregled europskog puta Bosne i Hercegovine, zbog čega ima dodanu vrijednost, jer je prof. Lasić odličan poznavatelj i europski i bosanskohercegovačkih prilika, a ova je knjiga jedna u nizu objavljenih na ovu temu.

Knjiga je prošle godine tiskana u nakladi Paneuropske unije Bosne i Hercegovine i Hrvatskog kulturnog društva Napredak, priopćeno je.

Na skupu će pored autora govoriti zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, dopredsjednik Međunarodne paneuropske unije i predsjednik Hrvatske paneuropske unije akademik Mislav Ježić, član Predsjedništva Međunarodne paneuropske unije i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić, a moderator će biti predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Vanja Gavran.

Organizatori su Hrvatska paneuropska unija, Paneuropska unija Bosne i Hercegovine i Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close