Zanimljiv projekt

U Travniku pohod povodom godišnjice smrti književnika Ive Andrića

Postoji mnoštvo razloga da ovaj pohod postane stalna ponuda Zavičajnog muzeja.
Kultura / Flash | 13. 03. 2019. u 19:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 44. godišnjice smrti književnika Ive Andrića, u srijedu je u Travniku upriličen spomenski pohod "Kroz rodni grad književnog nobelovca".

Kustos Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića i voditelj pohoda Enes Škrgo kazao je kako je cilj današnje kulturološke šetnje upoznavanje mladih generacija sa životnim i književnim vezama Ive Andrića i Travnika.

''Mislim da je to dobar način da mladi ljudi nauče više o toj književnoj i životnoj vezi Ive Andrića s rodnim Travnikom, ali istovremeno o arhitekturi, tradiciji i običajima i nekim drugim kulturološkim značajkama ovog grada'', kazao je Škrgo.

Pohod je koncipiran tako da počinje u otvorenom književnom atelieru, novom muzejskom prostoru u okviru Rodne kuće Ive Andrića, gdje se kao uvod spominju okolnosti književnikove smrti 1975. godine i komemorativne aktivnosti koje su tada bile priređene u Travniku i Beogradu.

''Smatram da postoji mnoštvo razloga da ovaj pohod postane stalna ponuda Zavičajnog muzeja, s obzirom na to da može biti vrlo zanimljiv građanima i svim posjetiteljima jer govori i o Andriću, i o Travniku, kao i povijesti i tradiciji ovog grada'', naglasio je on.

Sudionici pohoda imali su priliku prošetati maršrutom: Otvoreni književni atelier, Elči Ibrahim-pašina medresa, mahale Osoje, – Sulejmanija džamija – parni vlak "Ćiro" – Hafizadića kuća – park ispred Centra za kulturu – Otvoreni književni atelier.

Kopirati
Drag cursor here to close