Mostar

U srijedu izložba dizajnera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca

Uz navedeni smjer predstavit će se i ostali smjerovi Srednje građevinske škole poput visokogradnje, niskogradnje, geodezije - geoinformatike i računalnog tehničara u graditeljstvu.
Kultura / Flash | 06. 05. 2018. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba dizajnera interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara održat će se u srijedu, 9. svibnja, s početkom u 19.30 sati u Galeriji kraljice Katarine koja se nalazi u sklopu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na smjeru dizajn interijera učenici se osposobljavaju za samostalno projektiranjei i izradu projektne dokumentacije pri uređenju i dizajniranju interijera različitih namjena, kao naprimjer stambenog, poslovnog i zabavnog karaktera.

Uključujući i dizajniranje dekorativno-funkcionalnih predmeta poput zrcala, lampi, satova i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg unutarnjeg prostora, učenici izrađuju unikatni namještaj učeći i propitujući različit dizajn i materijale koji daju specifičan i orginalan pečat u uređenju interijera.

Upoznavaju se s likovnim elementima u kontekstu dizajniranja interijera, i na taj način uče o najboljem izboru boja za uređenje interijera, različite stilove u dizajniranju interijera i izradu projektne dokumentacije za dekorativno-funcionalni dizajn interijera.

Od budućih učenika očekuju se određene sposobnosti kao osjećaj za prostor, njegovu funkciju i namjenu, estetski osjećaj za formu i boju. Učenik tijekom školovanja stječe znanja koja mu omogućava rad u dizajnerskim i arhitektonskim uredima za uređenje interijera, ali i nastavak studiranja na visokoškolskim ustanovama poput: arhitekture, dizajna interijera, industrijskog dizajna, grafičkog dizajna, ali svih drugih fakulteta.

Uz navedeni smjer predstavit će se i ostali smjerovi Srednje građevinske škole poput visokogradnje, niskogradnje, geodezije - geoinformatike i računalnog tehničara u graditeljstvu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close