Prijavite se ...

U Široki Brijeg dolazi Dragana Lucija Ratković Aydemir

Dragana će u Širokom Brijegu održati radionicu ''Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude'' u okviru koje će se raspravljati o kulturnoj i povijesnoj baštini kao dijelu turističke ponude
Kultura / Flash | 02. 01. 2019. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Muze.hr / Dragana Lucija Ratković Aydemir

Otvoren je poziv na radionicu ''Kulturna i povijesna baština kao dio turističke ponude'' u okviru koje će se raspravljati o kulturnoj i povijesnoj baštini kao dijelu turističke ponude, odnosno načinima kako baštinu učiniti vidljivom i prepoznatljivom, tako da se ni na koji način ne ugrozi njezino očuvanje.

Cilj radionice  je lokalnu zajednicu aktivirati u namjenskoj upotrebi baštine, koja će ići u smjeru zadovoljavanja potreba lokalnog stanovništva.

Radionicu će voditi Dragana Lucija Ratković Aydemir, stručnjakinje u području interpretacije baštine, kulturnog turizma i menadžmenta.

Ona je direktorica tvrtke za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu ''Muze'' d.o.o. Zagreb koja od svog osnutka 2005. godine djeluju kao stručni suradnik i konzultant u više od 60 raznovrsnih projekata strateškog i interpretacijskog planiranja, oblikovanja, izrade dokumentacije, izgradnje ili uređenja infrastrukture za interpretaciju baštine poput interpretacijskih centara, muzeja, kulturnih i tematskih ruta, parkovnih atrakcija i tematskih igrališta te kreiranja cjelovitih identiteta destinacija i mikrodestinacija temeljenih na interpretaciji baštine i njezinoj prezentaciji na inovativan i kreativan način.

Radionica će se održati u srijedu, 09. siječnja 2019. godine u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije (Fra Didaka Buntića broj: 14, Široki Brijeg) s početkom u 11 sati.

Ova radionica je nastavak aktivnosti u okviru projekta ''Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj'', a sve s ciljem pristupanja što kvalitetnijoj izradi Plana razvoja turizma Županije Zapadnohercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close