Izvrsni odnosi zemalja

U Sarajevu svečano proslavljen dan Islamske Republike Pakistan

Kultura / Flash | 23. 03. 2015. u 20:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini večeras je u Sarajevu priredilo proslavu povodom Nacionalnog dana te zemlje.

Proslavi je nazočio veliki broj osoba iz javnog, kulturno, političkog i vjerskog života.

Goste je pozdravio veleposlanik Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammad Yousaf, koji je istaknuo da se Pakistan danas može pohvaliti izvrsnim odnosima sa gotovo svim nacijama u svijetu.

Kazao je da će nastaviti jačati prijateljske veze za dobrobit, napredak i razvoj Pakistana, ali i cijelog svijeta.

''Zadovoljstvo mi je napomenuti da Pakistan i BiH uživaju odlične, rekao bih bratske odnose koji se očituju ogromnom količinom dobre volje koja postoji između dvije zemlje. Bilo da se radilo o zemljotresu u Pakistanu ili poplavama u BiH, stajali smo jedni uz druge'', naglasio je Yousaf.

Dodao je da je siguran će se takve veze nastaviti razvijati te da mogu služiti za primjer.

''Usprkost brojnim izazovima Pakistan napreduje velikim koracima prema miru i razvoju, mi smo kao nacija predani očuvanju našeg velikog kulturnog naslijeđa i nacionalnog identiteta kako bismo donijeli mir, razvoj i prosperitet Pakistanu i ostatku svijeta'', zaključio je pakistanski veleposlanik.

Dan Pakistana, 23. ožujak, nacionalni je praznik, a predstavlja datum proglašavanja prvog Ustava i proklamacije Republike Pakistan.

Kopirati
Drag cursor here to close