Stolačka tarča

U petak je Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta Stoca, u petak, 18. svibnja u 16 počet će dvodnevna manifestacija Stolačka tarča.
Kultura / Flash | 16. 05. 2018. u 13:42 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Bljesak.info / Ovako je bilo 2016. godine

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta Stoca, u petak, 18. svibnja u 16 počet će dvodnevna manifestacija Stolačka tarča.

Svečano otvorenje Stolačke tarče održat će se nakon mimohoda na Starom gradu s početkom u 16:30 sati.

Četvrti srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča''održati će se 18. i 19. svibnja na starom Vidoškom gradu iznad Stoca. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Za ovogodišnju manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku.

Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenekhungarica u 17 sati, nakon kojeg slijede stalni gosti stolačke Tarče plesna skupina Kontea.

U 19:30 sati, oba dana, održat će se bitke za Vidoški grad. U petak je to Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule. Nakon bitki, oba dana, u 20:30 sati bit će upriličen Vatreni show, a nakon toga nastup DJ-a. Početak programa u subotu je u 17 sati.

Planirane su i različite radionice. Tako će posjetitelji Tarče oba dana imati priliku prisustvovati radionicama keramike, mačevanja te streličarstva.

Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus.

Organizatori ističu kako je cilj ''Stolačke tarče'' oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.

Kopirati