''Pop Art"

U Pavarottiju izložba koja promovira američku kulturu

Sudionici su motivirani tematskim predavanjima i umjetnicima naslikali radove koji odišu vibrantnim bojama i dočaravaju pop art motive koje su istražili kroz upoznavanje popularne kulture.
Kultura / Flash | 21. 06. 2021. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki kutak Mostar organizira izložbu mladih likovnjaka koji su sudjelovali na "Art for Progress" likovnim kolonijama za srednjoškolce 2020./21. i koja će se održati u srijedu, 23. lipnja, u 19 sati u galeriji Muzičkog centra Pavarotti.

"Pop Art" izložba produkt je edukativnih, kreativnih i inspirativnih druženja koja su organizirana s ciljem promocije bogate američke kulture te osnaživanja, afirmiranja i umrežavanja mladih talenata.

Sudionici su motivirani tematskim predavanjima i umjetnicima naslikali radove koji odišu vibrantnim bojama i dočaravaju pop art motive koje su istražili kroz upoznavanje popularne kulture, najavili su organizatori.

U okviru "Art for Progress" koncepta sudionici su uz mentorice, umjetnice Maju Rubinić i Sabinu Maslo, također usavršavali likovne tehnike, nadograđivali znanje o američkoj povijesti umjetnosti, osobama koje su zapamćene po velikim djelima, kao i onima koje ih najviše inspiriraju.

Na izložbi izlažu: Luka Marić, Ivana Čorić, Petar Mihić, Manuela Kurtović, Petra Međugorac, Nina Kurtović, Ivana Čorić, Helena Vučina, Ebru Zuhal Gilić, Medina Dedić, Lejla Imamović, Sara Peco, Klara Čutura, Marija Čutura, Lorena Moro, Anida Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close