bogat program

U nedjelju počinje manifestacija 'Andrićevi dani' u Travniku

Kultura / Flash | 06. 10. 2016. u 12:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danima otvorenih vrata u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića, u Travniku će u nedjelju početi manifestacija 'Andrićevi dani', u okviru koje će do 13. studenoga biti upriličen bogat kulturni program.

Dani otvorenih vrata omogućit će slobodnu posjetu izložbenoj postavci Memorijalnog muzeja 'Rodna kuća Ive Andrića', a isti dan bit će upriličeno otkrivanje skulpture Ive Andrića, kipara Edina Šćuka, kao i književno-glazbeni performans.

U ponedjeljak će u gradskoj biblioteci biti održano predavanje Dženana Kosa 'Nametnuta čitanja - slike i prostori ideološkog oblikovanja i interpretacije književnog djela Ive Andrića'.

Programom Andrićevih dana planirane su brojne predstave, promocije knjiga, izložbe i predavanja, a manifestacija će biti završena 13. studenog, međunarodnom znanstvenom konferencijom 'Andrić i bosanska raskršća'.

Organizatori su Zavičajni muzej, Gradska biblioteka Travnik, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Centar za kulturu općine Travnik, Katolički školski centar 'Petar Barbarić', HKD 'Napredak' i Društvo za unaprjeđenje gradskog partnerstva Leipzig-Travnik.

Manifestacija 'Andrićevi dani' utemeljena je 1976. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close