KAN

U Mostaru regionalni kamp crtanog filma

Kultura / Flash | 22. 02. 2017. u 07:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 24. veljače do 2. ožujka 2017. u Muzičkom centru 'Pavarotti' u Mostaru, pod pokroviteljstvom OSCE-a BiH i Fondacije za kinematografiju, a u organizaciji KAN-a (Klub animatora Neretva) održati regionalni „Kamp crtanog filma Mostar 2017“.

Na njemu će sudjelovati 45 predavača i mladih polaznika iz četrnaest gradova Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo,Posušje, Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Visoko, Smederevo,Vranje, Neum, Metković, Stolac, Ston i Cetinje).

Predavači Kampa će biti devet priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije (Vranje i Smederevo), Hrvatske (Zagreb) i BiH (Neum, Banja Luka, Mostar i Visoko). Svečano otvaranje je 24. veljače u 19 sati, u prostorijama MC 'Pavarotti', a zatvaranje Kampa i dodjela certifikata bit će 1. ožujka u 19 sati.



Tijekom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacija, faziranje, izrade scenografija, kompjuterske obrade i montaže.

Ovo je drugi Kamp kojeg organizira KAN uz partnerstvo sa OSCE-om BiH, a najbolji polaznici prošlogodišnjeg Kampa će imati priliku sudjelovati u izradi dvominutnog crtanog filma. Inače na Kampu 2016. polaznici su također napravili dvominutni crtani film koji će biti premijerno prikazan na otvaranju ovogodišnjeg Kampa.

Već pet godina KAN surađuje sa NAFF-om te će šestero najboljih polaznika biti gosti NAFF-a 2017. Svaku večer tijekom trajanja Kampa bit će organizirane otvorene projekcije najboljih filmova sa dosadašnjih Festivala NAFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close