Promocija

U Mostaru promocija knjige 'Rea'

Kultura / Flash | 14. 06. 2012. u 10:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostarskom Clubu Aleksa, u ponedjeljak 18.06. u 19h, po drugi put predstavit će se autor Ognjen Pudar. Pudar će promovirati zbirku priča o psima 'REA' ('Trivunija' Banja Luka, 2012. god.), za koju je dobio povelju i zahvalnicu od unije kinoloških saveza BH za doprinos razvoju kinologije, kao i zahvalnicu od 'POETSKO ĆOŠE' (neformalno udruženje nekoliko stotina pisaca iz više zemalja.

Po autorovom mišljenju najljepše riječi o ovoj njegovoj knjizi izrekla je Ziba Tinjak (čitateljka iz Hercegovine): 'Rea je knjiga o onome što nas čini čovjekom, nalaženju sebe u malim, a ipak velikim stvarima, susretima, rastancima, odlascima, dolascima, koji nam ostaju u sjećanju, i nitko i ništa ih ne može izbrisati bez obzira gdje se nalazili'.

Promotor knjige je Veselin Gatalo književnik iz Mostara, inače veliki ljubitelj pasa. Prihod od knjige namijenjen je društvu za zaštitu nezbrinutih i napuštenih pasa u Mostaru. Ulaz je slobodan.

Ognjen Pudar je zaljubljenik Hercegovine odakle i potječe, iako je igrom slučaja rođen u Beogradu 1946. godine. Stasavao je u Beogradu, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Čapljini. Školovao se u Čapljini, Mostaru, Splitu, Zagrebu i Banja Luci. U mladosti, a i u kasnijem razdoblju svog radnog vijeka proveo je izvjesno vrijeme na specijalizacijama po Čehoslovačkoj (tako se ta država zvala u to vrijeme), Njemačkoj i Italiji. Pisanjem se intenzivno bavi od 1998. godine.

Do sada objavljeno: 'Odrastanje jednog Pudara' (roman u crticama) Književna omladina Srbije, Beograd, 2010 godine. Dobila nagradu 'Pegaz' i proglašena najboljom autobiografskom knjigom za 2010. g.
'REA' zbirka priča o psima, 'TRIVUNIJA' Banja Luka, 2012. god. Autor je za ovu knjigu dobio i nekoliko povelja i zahvalnica među kojima su i unija kinoloških saveza BiH za doprinos razvoju kinologije, 'POETSKO ĆOŠE' (neformalno udruženje nekoliko stotina pisaca iz više zemalja).

Priče u zbornicima
'Od priče do priče' Alma, Beograd, 2009. godine
Webstilus zbornik, Zagreb, 2010. godine
'Kapija istoka i zapada' Zbornik KNS, Sarajevo, 2010. godine
'Duhovna konekcija' Zbornik KNS, Sarajevo, 2011. godine
'Graditelji mostova' Nova poetika, Beograd, 2011. godine
'Pečat vremena' Književna omladina Srbije, 2011. godine
'Banjalučki žubori' Banja Luka 2012. godine
'Najkraće priče 2011. g.' Alma, Beograd, 2012. godine
'Vršačko pero 12' Vršac 2012. godine.

Jedna književna minijatura ('Datum') uvrštena u antologiju PANDEMIJA, EPIDEMIJA, časopisa za književnost umjetnost i kulturu AKT Valjevo 2010. godine. U pripremi za tisak je roman 'Jedna moguća istorija' izdavač Poeta Beograd kao i zbirka priča 'Kako skuhati mlijeko da ne zagori' izdavač Narodna biblioteka Osečina i obje će se pred čitateljima pojaviti u rujnu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close