Filozofski fakultet

U Mostaru predstavljena poštanska marka s likom Aristotela

Kultura / Flash | 17. 11. 2016. u 13:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskoga dana filozofije Hrvatska pošta (HP) Mostar predstavila je, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, poštansku marku s likom velikog filozofa Aristotela.

Ovom prigodom direktor HP Mostar Mate Rupčić uručio je pano s izdanjem poštanske marke dekanu Filozofskog fakulteta dr. Zoranu Tomiću.

Inicijativu za obilježavanje Dana filozofije pokrenuo je UNESCO 2002. godine s ciljem upoznavanja javnosti s mjestom filozofije u suvremenom svijetu. Ove godine obilježava se i 2400 godina od rođenja starogrčkog filozofa i prirodoslovca Aristotela koji je rođen 384. g. prije Krista u makedonskom gradu Stagiri u Traciji, a umro je u Halkidi 322. g. prije Krista.

Hrvatska pošta Mostar prigodnim izdanjem marke, žiga i omotnice prvoga da dala je svoj mali doprinos u obilježavanju ove značajne obljetnice.

Predstavljanje marke održano je u okviru programa kojim Filozofski fakultet obilježava Svjetski dan filozofije uz predavanje dr. Uge Vlaisavljević na temu „Aristotel o prijateljstvu“. Poštansku marku predstavila je Željka Šaravanja, voditelj Odjela filatelije HP Mostar.

Autor likovnog rješenja je Draženko Marić, a marka nominalne vrijednosti 0,90 KM u poštanskom prometu koristi se od 17. studenoga 2016. godine. Predstavljanju marke u ime HP Mostar su nazočili i izvršni direktor za razvoj sustava i marketing Ivan Sušac te načelnik Sektora za marketing i odnose s javnošću Josip Bulić, priopćeno je iz HP Mostar.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close