Živite život dostojno...

U Mostaru održan 2. Europski kongres OFS-a i Frame

Kultura / Flash | 24. 08. 2015. u 11:05 R.I.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 17.-23. kolovoza u Mostaru se održao 2. Europski kongres Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (Frame), pod geslom “Živite život dostojno poziva kojim ste pozvani” iz Poslanice Efežanima.

Na Kongresu su bili prisutni sudionici iz 20 europskih zemalja, te oko 15 svećenika. Među sudionicima treba posebno istaknuti sudjelovanjegeneralnog ministra OFS-a Tibora Kausera, generalnu doministru Chelito Nunez, te generalnog duhovnog asistenta, fra Amanda Trujilla-Cana. Vođeni geslom, svi prisutni su aktivno sudjelovali u programu kroz prezentacije, rad po grupama, izlaganja i konstruktivne rasprave.

U središtu Kongresa bile su teme o identitetu svjetovnih franjevaca, obitelj, briga za sve stvoreno, a sudionici su posjetili i Sarajevo gdje su imali priliku čuti o kulturi, tradiciji i prakticiranju vjere vjernika islamske i pravoslavne vjeroispovijesti. Kongres je završio u nedjelju 23. kolovoza iznjedrivši zaključke za daljno djelovanje i svetom misom u Franjevačkoj crkvi koju je predvodio provincijal hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko. Domaćin narednog, 3. Europskog kongresa OFS-a i Frame bit će Litva.

Kopirati
Drag cursor here to close