Kosača

U Mostaru 'Nisam šutio'

Kultura / Flash | 01. 12. 2016. u 23:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige 'Nisam šutio - otvoreno o crkvi, politici i društvenim događanjima', autora fra Marija Knezovića, upriličeno je u četvrtak navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Riječ je zbirci kolumni fra Marija Knezovića, svećenika, novinara i publiciste, koje je redovito punih pet godina objavljivao u rubrici 'Teze i sinteze' u katoličkom mjesečniku 'Naša ognjišta'.

Fra Mario se u svojim tekstovima doticao najvažnijih životnih tema i dvojbi koje muče ljude, te je pisao i izražavao se s puno hrabrosti i slobodoumnog izražavanja. Po mišljenju autora, sama činjenica da jedan fratar mora pisati ovakve tekstove govori o tome u kakvome stanju društvo živi.

Mnogi su, po riječima autora, zastrašeni, ucijenjeni, prodani i ušutkani. Međutim, kako je kazao, dok pravednici na društvenoj sceni šute, oni drugi su glasni i uzimaju plijen iz usta ušutkanih.

O knjizi su, osim autora, govorili Božo Goluža, Zoran Krešić, Maja Lasić i Ivan Skoko, a organizator događaja je Hrvatska kulturna zajednica Troplet.

Kopirati
Drag cursor here to close