Ekskluzivno

U Mostar su stigli Dali, Delacroix, Gliha, Nevjestić, Jurkić, Bukovac...

Kultura / Flash | 16. 04. 2015. u 19:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa portala Bljesak.info imala je ekskluzivnu priliku zabilježiti izlaganje djela velikana kista koji će činiti postav izložbe '15./25. – Viribus Unitis' u Galeriji Aluminij.

Salvador Dali i Vlaho Bukovac, samo su neka od velikana čija će se platna naći pred mostarskom publikom.

Mostarska galerija će izložbom, koja će biti otvorena 21. travnja proslaviti svoj 15. rođendan, a posjetitelji će izložbu, koju su organizatori nazvali izložbom desetljeća, moći razgledati četiri tjedna od dana otvaranja, i to svakim radnim danom, u razdoblju od 7 do 20, te subotom od 9 do 14 sati.

Naime, u suorganizaciji Galerije Aluminij, Franjevačke galerije Široki Brijeg i Matice hrvatske Mostar, bit će izloženo 95 vrhunskih umjetničkih djela većinom hrvatskih majstora slikarstva, grafike i kiparstva. Među njima su Eugene Delacroix, Salvador Dali, Vlaho Bukovac, Gabrijel Jurkić, Oskar Herman, Karlo Afan de Rivera, Menci Clement Crnčić, Julije Knifer, Frane Šimunović, Oton Gliha, Đuro Seder, Virgilije Nevjestić, Juraj Škarpa, Ivan Kožarić, Antun Motika, Hamo Ibrulj, Jozo Kljaković, Ivo Vojvodić, Milivoj Uzelac, Vanja Radauš.

Voditelj Galerije Darko Juka za Bljesak.info je ponovio kako se radi o najvećoj izložbi u Mostaru te istaknuo kako će zbog posebnosti izložbe i skupoće izloženih dijela Galerija biti zatvorena sve do službenog otvorenja izložbe.

Uvjerili smo se u grandioznost izloženih platna, a na ljubiteljima slikarstva je samo da se strpe pa da u sljedećih mjesec dana uživaju u djelima koja se rijetko viđaju na zidovima galerija Mostara, a i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close