Amnezija

U Mostar stiže superjunak s problemom s pamćenjem

Kultura / Flash | 14. 03. 2017. u 11:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najdugovječniji bh. superjunački strip serijal, onaj o zaboravnom superjunaku Amneziji, bit će predstavljen u Mostaru, u petak, 17.3.2017., u Galeriji Rondo.

Amnezija je humoristični geg strip nastao kao parodija na poznate superjunačke stripove. Kao što mu ime kaže, on je zaboravni superjunak koji juri spasiti svijet, samo da bi to zaboravio.

Serijal je nagrađen na Balkanskoj smotri mladih strip autora a pojedinačne epizode su objavljivane u domovini i inostranstvu. Kolekcije epizoda u proteklim godinama su objavljene u dvije knjige a nedavno je iz štampe izašla i treća, podnaslovljena ''Negativac''.

U njoj Amnezija, ostavljen od superdjevojke, zaboravlja da je ikada bio pozitivan te sije nered i destrukciju oko sebe čineći stanovnike grada i druge negativce ugroženim. No, iako Amnezija u novom nastavku nakratko prestaje biti pozitivan, njegove avanture ne prestaju biti urnebesno smiješne!

Scenarij i crtež ovog humorističnog serijala potpisuje nagrađivani strip crtač Filip Andronik iz Sarajeva. Na izložbi će biti prikazan izbor iz starih i novih epizoda stripa a posjetioci će moći i kupiti treći album po promotivnoj cijeni. Filip će rado svakom kupcu napisati posvetu i nacrtati crtež u album.

Tijekom večeri, razgovarat će se o strip kulturi te strip&stand up sceni u BiH uz moderiranje Mirka Božića.

Kopirati
Drag cursor here to close