Galerija ''Gorica''

U Livnu otvorena izložba ratnih fotografija iz Vukovara

Za izložbu je pripremljeno više od 200 fotografija nastalih iz objektiva dragovoljaca Domovinskog rata, HOS-ovaca i branitelja Vukovara, Damira Radnića i Viktorina Jurića – Paše.
Kultura / Flash | 23. 11. 2019. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / U Livnu otvorena izložba ratnih fotografija iz Vukovara

U Franjevačkom muzeju i galeriji ''Gorica'' u Livnu u petak je otvorena izložba ratnih fotografija s područja grada Vukovara.

Izložbu je organizirao livanjski Moto klub ''Headstone MC'', u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Livna, Moto klubova Vukovi, Biker boysi ,Veterani Hercegovina, Free riders Tomislavgrad, Kluba navijača Troglava "Konjica", UG Vaganj Prolog i Zavičajne udruge ''Sveti Mihovil'' župe Odžak-Ćaić.

Kako je uime organizatora kazao Tadija Hrga, za izložbu je pripremljeno više od 200 fotografija nastalih iz objektiva dragovoljaca Domovinskog rata, HOS-ovaca i branitelja Vukovara, Damira Radnića i Viktorina Jurića – Paše. 

Po njegovim riječima, Damir Radnić i Viktorin Jurić – Paša jedini su u proboju iz Vukovara iznijeli svoje filmove s preko 300 ratnih fotografija koje su nastale u vrijeme okruženja Vukovara i Bogdanovaca, od 1.listopada do 18. studenoga 1991. godine.

''Osim fotografija ratnog Vukovara i Bogdanovaca, na izložbi se može pogledati i vrijedna kolekcija fotografija nastalih nakon okupacije Vukovara, s raznih terena, iz mjesta u čijoj su obrani sudjelovali autori fotografija nakon završetka bitke za Vukovar''-  kazao je Hrga.

Osim izložbe, koja će ostati otvorena tijekom vikenda, organizatori su sinoć u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu pripremili i prikazivanje dokumentarnog filma ''Štafeta smrti''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close