UOMF Kulin ban

U fokusu obilježavanje 830. godišnjice od Povelje Kulina bana

Spahić kaže da će u fokusu programa rada 2019. godine biti obilježavanje 830. godišnjice od Povelje Kulina bana i organiziranje međunarodne konferencije
Kultura / Flash | 25. 11. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Upravni odbor Međunarodne fondacija Kulin ban na čijem čelu je bh. intelektulac i književnik Ibrahim Spahić potvrdio je programsku orijentaciju za period 2018. do 2022. godinu i misiju te fondacije.

Spahić kaže da će u fokusu programa rada 2019. godine biti obilježavanje 830. godišnjice od Povelje Kulina bana i organiziranje međunarodne konferencije o odlukama tog vladara koje su postale dio diplomatske misije i kulture, pa tako i baštine Europe i svijeta.

Na današnjem sastanku UO Međunarodne fondacije Kulin ban u sjedištu Foruma građana u Zenici za potpredsjednike imenovani su Vladimir Franjić i Ljubica Ostojić.

Međunarodna Fondacija Kulin Ban osnovana je inicijativom Ibrahima Spahića i odlukom Foruma građana Zenice sa zadatkom da nominira, u partnerstvu sa ustanovama kulture, materijalnu i nematerijalnu baštinu Srednjovjekovne Bosne na svjetsku UNESCO-vu listu kulturne baštine.

Kopirati
Drag cursor here to close