U Dobriču održana manifestacija "Sveti Ante, čuvaj vrila naša"

Kultura / Flash | 12. 06. 2017. u 11:36 A.M.
Kopirati

Tradicionalna manifestacija je započela ispred crkve sv. Josipa u Dobriču, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim braniteljima u minulim ratovima. Zatim je uslijedila procesija s kipom sv. Ante do zavjetne kapelice.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misu je predvodio fra Mile Vlašić uz pjesmu dječjeg zbora sv. Josip. Drugi dio kulturno zabavnog programa otvorio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a sve prisutne u ime organizacijskog odbora pozdravio je Stjepan Marić. U programu su nastupili KUD "Vrila", "Brotnjo", "Jare", "Naši korijeni Bobanovo" i pjevačka etno skupina "Sinovi Hercegovine".

Domaćini su priredili večeru za sve prisutne i bogatu tombolu sa preko 50 nagrada.

Organizatori su ove godine odlučili da ona traje dva dana. Tako je prvu večer priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje. Odigrana je predstava „Rodijaci“ uz prezentaciju i degustaciju hercegovačkih uštipaka i sira.

Manifestacija se održava sedmu godinu za redom i prešla je u tradiciju. Kao i prethodnih godina potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH i ministrica Zora Dujmović.

Kopirati