Poezija

U Čapljini promoviran "Stih iz školske klupe"

"U dosadašnjoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti nije zabilježeno da je autorica zbirke poezije učenica osnovne škole i to je razlog više da zajednica u kojoj Rania živi bude ponosna na nju.''
Kultura / Flash | 26. 01. 2021. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čapljini je održana promocija zbirke pjesama "Stih iz školske klupe" autorice Ranie Šuta.

Tim povodom u Čapljini su se okupilii stanovnici ovog grada sa željom da pruže podršku njenom radu i uživaju u recitalima koje je autorica kazivala uz glazbenu pratnju Ajle Šejtanić.

O djelu autorice Ranie Šuta govorili su profesori Karadžoz-begove medrese Mostar  Aldin Boškailo,  Harun Macić i Meadin Mrndžić.

Zbirka pjesama "Stih iz školske klupe" posebna je po tome što je njena autorica Rania Šuta učenica osnovne škole, a govoreći o tom uspjehu Harun Macić istakao je:

"U dosadašnjoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti nije zabilježeno da je autorica zbirke poezije učenica osnovne škole i to je razlog više da zajednica u kojoj Rania živi bude ponosna na nju'', navedeno je u PR priopćenju.

"Nadam se da će večerašnja promocija biti motiv i drugima da krenu sličnim putem jer pisana riječ nam je potrebna i vrlo značajna" rekao je Aldin Boškailo.

"Odlike ovog djela su didaktičnost, empatija, dječija razigranost i ono predstavlja odraz autoričine mladosti" dodao je Boškailo.

Rania Šuta učenica je šestog razreda Osnovne škole u Čapljini, a njen rad podržali su nastavnici ove škole.

Kopirati
Drag cursor here to close