Yunus Emre

Turski kulturni centar Mostar organizirao natjecanja za učenike koji izučavaju turski jezik

Kultura / Flash | 17. 03. 2016. u 16:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vremenu od 7. do 17.03.2016. godine realizirani su sportski turniri u organizaciji Yunus Emre Enstitüsü - Turskog kulturnog centra Mostar za učenike osnovnih škola koji izučavaju turski jezik kao drugi strani.

Organizirana su ukupno četiri turnira. Turniri u malom nogometu za dječake i u odbojci za djevojčice u Mostaru, te turniri u malom nogometu i u odbojci u Konjicu.

Timovi sudionici turnira

Na malonogometnim turnirima sudjelovalo je ukupno 16, a na odbojkaškim 14 ekipa. Nakon skupnih faza, po jedan pobjednik na svakom turniru ostvario je pravo sudjelovanja na finalnom turniru Yunus Emre koje će se održati u Sportskoj dvorani centra Skenderija u Sarajevu, 21.05.2016. godine.

Na završnom turniru sudjelovat će timovi iz još šest kantona Federacije BiH u kojima se izučava turski jezik.

Ukupno četiri tima predstavljat će Hercegovačko-neretvanski kanton na velikom finalu. To su odbojkaški timovi Druge osnovne škole Konjic i OŠ Mustafa Ejubović - Šejh Jujo iz Mostara, te malonogometni timovi - također Druge osnovne škole Konjic i OŠ Mustafa Ejubović - Šejh Jujo.  

Nagrade za pobjednike

Nagrade na svim turnirima bile su kuponi TC Bingo u vrijednosti od po 100KM za prvoplasirane timove, od po 50KM za drugoplasirane, kao i od po 20KM za najbolje igrače i igračice na turnirima - ukupno 40 nagrada.

''Ekipama želimo puno sreće na finalnom turniru, na kojem imaju mogućnost osvojiti još vrijednih nagrada, poput bogatih poklon paketa tvrtke Ulker, trenerki, lopti, kao i putovanja u Tursku sa trenerom tima'', navode organizatori natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close