RCC na Balkan Trafik Festivalu

Turističke rute kroz zapadni Balkan

Tako je 6.000 posjetitelja od 24. do 28. travnja, danima kada se zemljama Europske unije predstavlja kultura ovih zemalja, moglo vidjeti više od 340 umjetnika koji su predstavili ono najbolje iz kulture i gastronomije što imaju te zemlje.
Kultura / Flash | 29. 04. 2019. u 15:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niz koncerata, izložbi, kazališnih predstava, promocija knjige i programa uličnih umjetnosti organizirano je povodom ovogodišnjeg četverodnevnog Balkan Trafik Festivala koji u Bruxellesu već 13 godina donosi kulturno bogatstvo zemalja zapadnog Balkana i jugoistočne Europe. 

Tako je 6.000 posjetitelja od 24. do 28. travnja, danima kada se zemljama Europske unije predstavlja kultura ovih zemalja, moglo vidjeti više od 340 umjetnika koji su predstavili ono najbolje iz kulture i gastronomije što imaju te zemlje. 

Na Festivalu se predstavilo i Vijeće za regionalnu suradnju (RCC), a podrška koju ova organizacija pruža osnaživanju festivala je u skladu s projektom za razvoj i promociju turizma kojeg financira Europska unija, a koji ima za cilj da se regija promovira i uvrsti na spisak mjesta koje posjetitelji i turisti iz cijelog svijeta svakako trebaju vidjeti. 

Tijekom manifestacije "Noć balkanskog nasljeđa" na promotivnom štandu RCC-a predstavljena je izložba fotografija na kojima su prikazani lokaliteti i mjesta kulturnog nasljeđa duž novih ruta. 

Više od 2.000 ljudi bilo je dio programa ove manifestacije na kojoj su uživali u koncertima, kazališnim predstavama i izložbama, a mnogi su željeli saznati više o turističkoj ponudi koju projekt Vijeća za regionalnu suradnju predstavlja. 

Viša stručnjakinja za konkurentnost u RCC-u i koordinatorica projekta za razvoj i promociju turizma Dragana Đurica pojasnila je da su festivalskoj publici predstavljeni turistički proizvodi koji se temelje na grčkom, rimskom, bizantijskom, osmanskom i austrougarskom nasljeđu regije te na umjetnosti i dizajnu spomenika posvećenih Drugom svjetskom ratu. 

''Postoji veliki interes za kulturno nasljeđe zapadnog Balkana, a nove rute kulturološkog turizma zasigurno će privući više posjetitelja u regiji'', zaključila je Đurica. 

Vijeće za regionalnu suradnju, podsjeća se danas u priopćenju, započelo je suradnju s Festivalom 2018., a ove godine Vijeće je promoviralo predstojeće rute kulturološkog turizma koje se protežu kroz zemlje zapadnog Balkana.

Kopirati
Drag cursor here to close