U minusu

Trubači iz Guče u financijskim problemima

Kultura / Flash | 30. 11. 2015. u 18:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prihodi minulog, 55. Sabora trubača iznose 37,9 milijuna dinara, dok su rashodi 46,6 milijuna dinara pa su vijećnici općine Lučani naložili da se do kraja godine raskinu ugovori s beogradskom agencijom "Profile "i aranđelovačkom televizijom "Sunce" jer nisu osigurale dovoljan broj sponzora.

Vijećnicima je predočeno izvješće o financijskom poslovanju Sabora, koji je održan od 3. do 9. kolovoza, u kojem se vidi da su prihodi festivala posvećenog trubi manji od rashoda, javlja Tanjug.

Od mnogobrojnih stavki koje su nabrojane u izvješću, Sabor je najviše profitirao od sponzorstva (12,1 milijun dinara), zatim od izdavanja prostora za tezge i šatore (11,9) i ulaznica za parking (7,8) dok je za hranu i smještaj sudionika i gostiju koje pokrivaju tamošnji Centar za kulturu i sport izdvojio 14,5, a Turistička organizacija 11,1 milijuna dinara.

Međutim, pojavio se gubitak od 8,7 milijuna, pa se među vijećnicima na skupštinskom zasjedanju povela rasprava o poslovanju Dragačevskog sabora, jer je ove godine zabilježio i značajan pad posjete.

"Skuštinskom odlukom naloženo je predsjednici općine, ravnatelju Centra za kulturu i javnom pravobranitelju da do 31. prosinca sporazumno raskinu ugovor s agencijom 'Profile' iz Beograda i TV 'Sunce' iz Aranđelovca, koji je prošlog lipnja sklopljen na četiri godine, a kojima je bilo povjereno pribavljanje sponzorskih sredstava", rekao je zamjenik predsjednika općine Lučani Milivoje Dolović te dodao kako vijećnici smatraju da je taj ugovor štetan po ovu manifestaciju.

Dolović ističe da agencija "Profiler" i TV "Sunce" nisu ispunile obveze o promociji Sabora u javnosti što je utjecalo na ukupan posjet, kao i da su glazbenicima i tehničkom osoblju isplatile 8,9 milijuna dinara od sponzorskih prihoda iako to nije predviđeno ugovorom.

Međutim, deset dana nakon završetka ove trubačke manifestacije agencija "Profile" je predsjednici općine Lučani Vesni Stambolić i tadašnjem ravnatelju Centra za kulturu i sport Zoranu Vučićeviću predočila izvješće u kojem navodi da je od sponzorskih ugovora prikupljeno 23,8 milijuna dinara bez PDV-a .

Od toga je Apatinska pivara dala 12,7 milijuna, Telekom tri milijuna dinara, Poštanska štedionica dva, AMS osiguranje 2,5 milijuna, dok je od "Alfa Plama" i "Pionira" osiguran po milijun dinara, a od kragujevačkog "Agromarket" 760.000 , kruševačkog "Rubina" 800.000, a banjalučkog "Elnosa" 600.000 dinara.

U Izvješću se kaže, da je 8,95 milijuna dinara potrošeno za honorare, naknade i usluge i to za nastup Gorana Bregovića 2,8 milijuna, koncerte Bobana i Marka Markovića 660.733, Dejana Petrovića 420.000 i Sanje Ilić i Balkanika 528.000 dinara.

Za izradu bine i scenografije s ozvučenjem i rasvjetom potrošeno je 2,5 milijuna dinara, honorar za redatelja prijenosa 200.000, iznajmljivanje krana za TV prijenos 280.000, smještaj i prehranu 90 ljudi 1,5 milijuna dinara, dok je stavljanje bannera u Guči koštalo 60.000 dinara.

Kopirati
Drag cursor here to close