Klapski festival

Trijumfom klape Dišpet završen glazbeni spektakl u Posušju

Kultura / Flash | 08. 08. 2016. u 12:18 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebačka klapa Dišpet pobjednik je Festivala klapske pisme Posušje 2016 u kategoriji ženskih klapa, priopćeno je.

Tako su Posuški stećak i novčana nagrada od 1500 KM i drugu večer otišli u Zagreb. Nagradu im je uručio Dejan Vanjek, savjetnik dr. Dragana Čovića.

Klapa Teranke iz Pule osvojila je drugo mjesto i iznos od 1000 KM. Nagradu im je uručio Goran Lulić, izaslanik Federalne ministrice kulture i sporta Zore Dujmović. Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike koju im je uručio predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar.

Ženska klapa Drača iz Mostara osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM. Time su kompletirali sve nagrade s ovog festivala, budući da su u prošle dvije godine osvojile prvo i drugo mjesto. Nagradu im je uručila Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ.

U revijalnom dijelu ljubitelji klapske pisme uživali su u izvedbi klape Rišpet jedne od ponajboljih klapa predvođenom Ivom Amulićem.

Festival je i ovog puta pokazao da klape u Posušju i Hercegovini imaju svoju publiku. Najbolji dokaz za to je puna dvorana obje večeri. Također, pokazalo se da festival izrasta u jedan od najvećih kulturnih događaja, ne samo na prostoru BiH već i šire, koji već ima veliku vrijednost te povezuje dvije regije, Hercegovinu i Dalmaciju, koje imaju puno zajedničkih odrednica, od povijesne, tradicijske, kulturne pa do prirodne baštine.

Ovim putem organizatori se zahvaljuju svim pokroviteljima, sponzorima, donatorima i volonterima koji su sudjelovali u organizaciji festivala, priopćeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close