Ahmet Alibašić

Tribina o najvažnijim temama Bošnjaka održat će se u Mostaru

Tribina istaknutih javnih i znanstvenih radnika iz Bosne i Hercegovine koja se svake godine organizira u okviru Manifestacije ''Dani mevluda i zikra'' tematizira najvažnije teme za Bošnjake u toj godini.
Kultura / Flash | 24. 04. 2018. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ahmet Alibašić, profesor Fakulteta islamskih nauka, u srijedu, 25. travnja održat će tribinu pod nazivom ''Bosna i Hercegovina u očima svijeta - kako nas drugi vide i što nam to znači''.  

Tribina istaknutih javnih i znanstvenih radnika iz Bosne i Hercegovine koja se svake godine organizira u okviru Manifestacije ''Dani mevluda i zikra'' tematizira najvažnije teme za Bošnjake u toj godini. Organizacioni odbor manifestacije se, prilikom odabira predavača, prvenstveno rukovodi aktualnim društvenim kontekstima stoji u priopćenju.  

Profesor Alibašić rođen je 1971. godine u Kalesiji. Gazi Husrev-begovu medresu završio je 1990., Fakultet islamskih i društvenih nauka na Međunarodnom islamskom univerzitetu u Maleziji 1997., godinu dana na istom Univerzitetu i Fakultet društvenih nauka 1998., magistrirao je o temi islamske civilizacije na Međunarodni institut za islamsku misao i civilizaciju u Kuala Lumpuru 1999., a doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 2011.g.  

Autor je brojnih znanstvenih studija iz oblasti povijesti i kulture islamske i suvremenih političkih sustava.

Tribina će se održati 25. travnja u Kulturnom Centru ''Kralj Fahd'' na Bunuru s početkom u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close