Novac osiguran

Treća sezona Game of thrones snimat će se u Dubrovniku

Kultura / Flash | 23. 07. 2012. u 08:11 M.M.
Kopirati

Hrvatska Vlada je pronašla rješenje za 10 milijuna kuna kojim se pokrivaju poticaji za međunarodne filmske projekte dogovorene u 2012.

Nedavno smo prenijeli priču o tome kako je u pitanje dovedeno snimanje treće sezone serije “Igra prijestolja” u Dubrovniku jer su producenti tražili garanciju za poticaj koji im pripada prema Zakonu o audiovizualnim djelatnostima koji je stupio na snagu početkom godine.

Tim im se zakonom jamči povrat 20 posto utrošenih sredstava. No, u proračunu, čini se, nisu bila rezervirana sredstva za tu namjenu.

Kako su za Jutarnji list rekli u Ministarstvu kulture, uz suglasnost Ministarstva financija potpisan je Pravilnik o poticanju ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djelatnosti.

Iznos od 10 milijuna kn odnosi se na sljedeće projekte: “Igra prijestolja”, “Volcano”, “Girls”, “Caught in Flight”, “Nemesis,” “The Riders”.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.