Trodnevna manifestacija

Trebinje domaćin Dučićevih večeri poezije

Središnji program manifestacije - svečana akademija zakazana je za 20.00 sati u Kulturnom centru u Trebinju, kada će Dučićeva nagrada za 2019. godinu biti uručena pjesniku Milanu Nenadiću.
Kultura / Flash | 31. 10. 2019. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija "Dučićeve večeri poezije", koja se tradicionalno organizira u čast velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića, bit će održana u Trebinju od petka do nedjelje, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ovogodišnju manifestaciju otvorit će program "Pjesnici među osnovcima" u okviru kojeg će pjesnici Dejan Aleksić, Branko Stevanović i Moša Odalović u petak od 10.30 sati biti u posjeti trebinjskim osnovnim školama u kojima će biti priređen poetski sat.

Pjesnici-sudionici "Dučićevih večeri" će se od 17.00 sati družiti i sa trebinjskim gimnazijalcima, dok je za 19.00 sati u Muzeju Hercegovine zakazana promocija monografije "Dučićev vijenac", koju su priredili Radoslav Milošević i Milovan Rosić.

Program će biti nastavljen u subotu, 2. studenog, u 11.00 satikada će biti položeno cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika.

U Muzeju Hercegovine u 18.30 sati bit će otvorena izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović pod nazivom "Priča u slikama", javlja Srna.

Središnji program manifestacije - svečana akademija zakazana je za 20.00 sati u Kulturnom centru u Trebinju, kada će Dučićeva nagrada za 2019. godinu biti uručena pjesniku Milanu Nenadiću.

Trećeg dana manifestacije, u nedjelju, 3. studenog, na Hercegovačkoj Gračanici, gdje je i grobno mjesto Jovana Dučića, biće služena liturgija i pomen velikom pjesniku.

Manifestacija "Dučićeve večeri poezije" završavaju pjesničkom večeri, koja će od 19.00 sati biti održana u Kulturnom centru.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Trebinje.

Kopirati
Drag cursor here to close