Galerija Rondo

Travničanin predstavio svoja djela u Mostaru

Kultura / Flash | 13. 05. 2017. u 07:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u petak navečer u galeriji 'Rondo' otvorena izložba pod nazivom 'Opstojnost' autora Marka Gide iz Travnika.

U kratkom obraćanju autora izložbe moglo se čuti kako su djela koja je predstavio mostarskoj publici dio njegovih razmišljanja i osjećaja. Djela koja su izložena u pomenutoj galeriji su od kamena, drveta i žice.

Ana Filipović koja je napisala osvrt na izložbu, navela je kako je u Gidinim djelima prisutna iskrenost koju autor projicira kroz osobnu slobodu u izražavanju kroz umjetnost.

Gida je, kako je već navedeno, rođen u Travniku 1967. godine, a kiparstvom se bavi od '83. Član je Udruge likovnih umjetnika HKD 'Napredak' od 1998. do 2016. godine i Udruženja likovnih umjetnika BiH od 2008. godine.

Izlagao je na više skupnih izložbi, a imao je i 22 samostalne izložbe, između ostalih u Kiseljaku, Sarajevu, Travniku, Bugojnu i dr.

Autor je četiri javna rada: 'Ivo Andrić' (dvorište župne crkve u Travniku, 2002.), 'Tornjak' (park kod Bagata u Travniku 2007.), 'Uskrsnuće' (kapela sv. Roka, groblje Bojna 2012.) i 'Ovan' (kiparska kolonija Kornica 2016.). Dobitnik je i nekoliko nagrada.

Kopirati
Drag cursor here to close