HKUD "Sv. Ante - Cim"

Tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju" u online izdanju

Tradicionalni, 28. po redu božićni koncert sniman je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru
Kultura / Flash | 12. 12. 2020. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKUD) "Sv. Ante - Cim" iz Mostara zbog epidemije
koronavirusa i propisanih mjera ove godine priredilo je u online izdanju svoj tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju", a koji će publika moći pogledati u nedjelju 13. prosinca u 20 sati.

''Naš tradicionalni božićni koncert "Gradu s ljubavlju" iz godine u godinu unosi božićni duh u naš grad, međutim, u ovom vremenu izoliranosti, socijalne distance, straha među ljudima, odlučili smo, makar u drugačijim uvjetima, iznova oživjeti božićni duh u našem gradu, ali i u svim vašim srcima. Svjesni da nismo mogli organizirati koncert uživo te, kao i svake godine ispuniti veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a želeći sačuvati zdravlje naših članova i naše publike, koncert ćemo održati virtualno'', kazao je Feni potpredsjednik navedenog društva Marinko Jurić.

Tradicionalni, 28. po redu božićni koncert sniman je u Hrvatskom domu hercega Stjepana
Kosače u Mostaru, a prikazivati će se u nedjelju, 13. prosinca u 20 sati na Radioteleviziji
Herceg Bosne, web portalu navedene televizije kao i na web portalu i društvenim mrežama HKUD "Sv. Ante - Cim" iz Mostara.

''"Gradu s ljubavlju" prepoznatljiv je koncert u gradu Mostaru, koncert koji ima dugogodišnju tradiciju. Jednostavno nismo željeli zaboraviti na tu tradiciju održavanja pa smo odlučili, makar u drugačijim uvjetima, organizirati koncert. Ova situacija koja nas je zadesila treba biti samo poticaj kako bi razvijali nove ideje. Ove godine je ovo jedini božićni koncert ovakve vrste u gradu, a vjerujemo i šire'', istaknuo je Jurić. Dodao je kako na ovogodišnjem koncertu neće biti gostiju, predstavit će se tri skupine iz spomenutog društva.

''Nažalost ove godine neće biti gostiju, već će se predstaviti tri folklorne skupine našeg društva, izvorna, dječja i izvođački ansambl. Program koji smo pripremili je uistinu zanimljiv i raznovrstan'', pojašnjava potpredsjednik društva.

Inače, 1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. Godine 1993. u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno s preživjelim članovima Društva sv. Ante i podmlatkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD "Sv. Ante - Cim" Mostar. Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda te sa sobom nosi vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine, kao i onih starijih.

Kopirati
Drag cursor here to close