25. po redu

Tradicionalna 'Širokobriješka večer' u Zagrebu

Tradicionalna večer ima humanitarni karakter, a prihod ove godine ide za obnovu knjižnoga fonda franjevačke knjižnice širokobriješke crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.
Kultura / Flash | 17. 11. 2017. u 10:39 Bljesak.info
Kopirati

Tradicionalna 25. po redu Širokobriješka večer održat će se 1. prosinca u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu, a ujedno će tom prilikom organizator događaja - Zavičajna zajednica "Široki Brijeg" u Zagrebu obilježiti 40 godina svog postojanja.

U prigodi obilježavanja stote obljetnice akcije spašavanja hercegovačke djece od gladi, koju je predvodio fra Didak Buntić, ovogodišnji moto okupljanja Širokobriješke večeri je "Nema plodnije i od Boga blagoslovljenije zemlje kao što je Hercegovina".

Iz Zavičajne zajednice "Široki Brijeg" navode da će jubilarnu svečanost uljepšati kulturno-umjetnička društva "Brda" iz Izbična i "Sljeme" iz zagrebačkih Šestina te Mate Bulić, dugogodišnji prijatelj Zajednice i Širokoga Brijega.

Uz bogat kulturno-umjetnički program te veliki broj Širokobriježanki i Širokobriježana koji žive u Zagrebu, na svečanoj večeri očekuje se veliki broj visokih zvanica iz društvenoga, političkoga, kulturnoga, sportskoga i gospodarskoga života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

Kao i ranijih godina tradicionalna večer ima humanitarni karakter, a prihod ove godine ide za obnovu knjižnoga fonda franjevačke knjižnice širokobriješke crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati