Dan sjećanja

Tomislavgrad se sjeća žrtve Vukovara

Zapalit će se svijeće za sve žrtve Vukovara
Kultura / Flash | 14. 11. 2017. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Paljenjem svijeća Tomislavgrad će se prisjetiti svih žrtava Vukovara

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 26. obljetnice stradanja branitelja i civila Vukovara, u petak, 17. studenoga, u Tomislavgradu će biti organizirano paljenje svijeća i prisjećanje na dan pada Vukovara.

Obilježavanje će započeti u 17:30 sati na prostoru novoga parka, pokraj autobusnoga kolodvora u Tomislavgradu, nakon čega će prigodnu molitvu održati gvardijan tomislavgradskoga Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

Organizatori događaja su Općina Tomislavgrad, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Tomislavgrad, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad.

 

Kolona sjećanja

Također, u povodu obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine", Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B (UD i VDR) Brčko distrikt i Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Ravne Brčko organiziraju Kolonu sjećanja Brčko-Vukovar.

Kolona sjećanja sa 24 sudionika krenut će ispred brčanske Katoličke crkve u četvrtak, 16. studenoga, u 7:30 sati, a kretat će se pravcem Brčko-Gunja-Drenovci-Vrbanja-Spačva-Otok-Privlaka-Novi Jankovci-Stari Jankovci-Petrovci-Vukovar, priopćeno je iz UD i VDR-a HVO H-B.

Kopirati
Drag cursor here to close