Promocija projekta

Tomislavgrad radi na promociji bećarca i gange

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 19:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija projekta " Kulturna ruta bećarca i gange", koji provodi Općina Tomislavgrad zajedno s Gradom Pleternica, Poduzetničkim centrom Pleternica d.o.o., Turističkom zajednicom Grada Pleternice te Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad, bit će upriličena u petak, 9. lipnja, u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije, s početkom u 13 sati.

Riječ je o projektu prekogranične suradnje koji je uspješno ocijenjen od nadležnih tijela EU, gdje se grad Pleternica (RH) prijavio kao nositelj a općina Tomislavgrad kao partner u projektu.

Vrijednost ukupnog projekta iznosi oko 17, 5 milijuna kuna (oko 2,35 milijuna eura), s tim da će 85 posto sredstava financirati EU, dok je 15 posto njihovog vlastitog učešća.

Od ukupno odobrenih sredstava, Poduzetnički centar Pleternica i Turistička zajednica Pleternica dobivaju oko 1,35 milijuna eura, a općina Tomislavgrad i Kulturno informativni centar Tomislavgrad oko 1 milijun eura.

U sklopu projekta u Pleternici će se urediti središnji gradski trg s muzejom bećarca, a u Tomislavgradu muzej gange.

Cilj je projekta održavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će postati kulturno- turistička atrakcija, kako grada Pleternice tako i općine Tomislavgrad, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom.

Kopirati
Drag cursor here to close