18 panoa

Tomislavgrad: Otvorena izložba "Kardinal Alojzije Stepinac - Put svetosti

Kultura / Flash | 17. 05. 2017. u 21:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras je u Gradskoj galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu otvorena izložba "Kardinal Alojzije Stepinac - Put svetosti (1898.-1960.-1998.-2016.)."

Izložbu koja je bila predstavljena i u Europskom parlamentu u Bruxellesu zajednički su pripremili Ured za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, Družba " Braće hrvatskoga zmaja" te Matica hrvatska - ogranak Osijek dok je u našem gradu postavljena na poziv našega Kulturno - informativnoga centra i Općine Tomislavgrad.

Izložba sastoji od 18 panoa koji prikazuju životni put i djelovanje blaženoga Stepinca, a tu je i vremenska lenta s prikazima i detaljima iz njegovoga života te nekoliko skulptura i medalja, javlja Tomislavcity.com.

''Sigurna sam da na ovaj način ne samo što odajemo počast čovjeku koji nas je zadužio nego nastojimo održati živim njegov lik i djelo. To je naša zadaća i obveza'', kazala je Danijela Papić, ravnateljica Kulturno informativnoga centra u Tomislavgradu koja je ujedno ovu izložbu svečano proglasila otvorenom.

Cijeli događaj svojim su nastupima uveličali učenici Osnovne glazbene škole u Tomislavgradu Ante Tokić i Mario Šarac na gitari te Mihaela Vukadin na glasoviru.

Kopirati
Drag cursor here to close