Prijestolnica

Tim Mostar 2024 ne odustaje unatoč opstrukcijama

Navedeno je kako se ''predano radi na izradi finalne knjige u kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine''.
Kultura / Flash | 31. 05. 2019. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim Mostar 2024 ne želi komentirati pojedine izjave usmjerene za ili protiv gradova koji su zajedno s nama u borbi za dobivanje titule Europske prijestolnice 2024., priopćeno je nakon što je objavljeno da je premijer Kantona Sarajevo podržao Banja Luku u utrci za ovu titulu.

Navedeno je kako se ''predano radi na izradi finalne knjige u kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine''.

Pročitajte još

''Ponovno želimo istaknuti kako je ideja mostarske kandidature za EPK 2024. ujedinila cjelokupan kulturni sektor Mostara, od vladinih i nevladinih organizacija i pojedinaca u kulturi do novinara i običnih građana. Jedinstveni smo u stavu kako trebamo poduzeti sve da Mostar postane Europska prijestolnica kulture. Početkom tjedna objavili smo ljetni program mostarske kulturne scene s više od sto iznimno kvalitetnih programa. Želimo da, uz milijune turista koji u ljetnom periodu posjete Mostar, u naš grad češće dođu i Sarajlije, Banjalučani, Trebinjci, Zeničani, Tuzlaci... i svi ostali dobronamjernici!'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako gradska administracija i predstavnici kulturne scene i građana, ujedinjeni u Forum Mostar 2024, snažno podržavaju kandidaturu Mostara za EPK.

''U tituli EPK svi mi vidimo svoju milenijsku priliku ne samo za integraciju i reurbanizaciju našega grada i građana, nego i cijele Bosne i Hercegovine. Slogan naše kandidature je "Sve je premostivo", stoga smo uvjereni kako se, ako imamo jasno usmjerenje i hrabrost da viziju pokušamo pretvoriti u stvarnost - sve naše unutarnje razlike i specifičnosti mogu premostiti i ugraditi u zajednički europski okvir i identitet'', navodi Tim za mostarsku kandidaturu. 

Ističe se kako je Mostar jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je zadržao svoju multikulturalnost i želi je dodatno graditi i učvršćivati pa je interkulturalnost okosnica svih naših projekata u okviru kandidature za Europsku prijestolnicu kulture. Isto tako, želja nam je da Mostar bude integrativni faktor svih ostalih područja u cijeloj BiH.

''Mnogi europski gradovi, osvjedočeni prijatelji Mostara, prepoznali su ove vrijednosti i dali podršku mostarskoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture pa se nadamo kako društvena i politička podrška ovome projektu unutar Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine, usprkos nekim nerazumijevanjima i opstrukcijama, ipak neće izostati. Mostar i Bosna i Hercegovina mogu i zaslužuju bolje!'', poručuje Tim.

Naime, u drugoj polovini rujna Europska komisija trebala bi donijeti odluku koji grad će biti Europska prijestolnica kulture 2024. godine. Finalisti su Mostar, Banja Luka i norveški grad Bode.

S druge strane, Mostar još čeka dogovor političkih stranaka i novi potpis podrške na kandidaturu.

Kopirati
Drag cursor here to close