Dobili darove

Sveti Nikola obradovao djecu Drvara i Bos. Grahova

Kultura / Flash | 09. 12. 2016. u 12:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveti Nikola i ove je godine, na svoj blagdan 6. prosinca, posjetio župe u Bos. Grahovu i Drvaru na radost tamošnje djece koju je obradovao darovima.

Naprije je posjetio župnu crkvu sv. Ilije u Bos. Grahovu gdje ga je dočekalo 30-ak najmlađih župljana koji su mu u znak zahvalnosti izveli prigodne recitacije. Potom je u večernjim satima došao i u Drvar, gdje ga je u prepunoj župnoj crkvi sv. Josipa dočekalo 80-ak djece sa svojim roditeljima. I u Drvaru su djeca u čast svog omiljenog sveca izveli prigodni program, priopćeno je.

Nakon podjele paketića, svi nazočni uputili su se vani pred crkvu gdje su uz pjesmu i odbrojavanje i ove godine upaljene lampice na boru i zvoniku, što Drvaru daje poseban blagdanski ugođaj.

Ovogodišnji dobročinitelji djece u Bos. Grahovu bili su grahovski Hrvati iz Amerike na čelu s Markom Špiranovićem, dok je udruga „Hrvatski pleter“ iz Drvara poklonila paketiće drvarskoj djeci.

U jutarnji satima nakon mise zornice, sv. Nikola je pozdravio vjernike koji su toga dana bili na misi i uputio im prigodnu riječ, a nakon čaja u baru „Mississipi“ uputio se u Osnovnu školu Drvar gdje je svoj djeci i nastavnicima dijelio bombone.

Kopirati
Drag cursor here to close