Narodno pozorište Mostar

Svečanošću 'Ja domovinu imam u srcu je nosim' obilježen Dana neovisnosti BiH

Govoreći o značaju 1. ožujka, Rahimić je dodao kako će taj datum u budućnosti biti itekako važno sidro za daljnji prosperitet i opstojnost BiH.
Kultura / Flash | 28. 02. 2018. u 15:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U povodu 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH u srijedu je u Narodnom pozorištu Mostar održana svečanost pod nazivom "Ja domovinu imam u srcu je nosim" na kojoj su učenicima dodijeljene nagrade za najbolji literarni uradak na spomenutu temu.

- Dali smo priliku mladim ljudima da na sebi svojstven način, kroz literarne radove, izraze sva svoja patriotska osjećanja prema jedinoj domovini BiH. (…) Ukupno je bilo prijavljeno 36 radova, a mi ćemo nagraditi tri najbolja novčanom nagradom od 200 maraka za prvo, 150 za drugo i nagradom od stotinu maraka za treće mjesto. S obzirom na kvalitetu pristiglih radova žiri se odlučio nagradi još tri rada posebnom pohvalom - istaknuo je Ibro Rahimić, direktor IC štamparije Mostar, jednog od organizatora svečanosti.

Govoreći o značaju 1. ožujka, Rahimić je dodao kako će taj datum u budućnosti biti itekako važno sidro za daljnji prosperitet i opstojnost BiH.

Nusret Omerika iz Pedagoškog zavoda Mostar podsjetio je kako ta ustanova, zajedno s IC štamparijom Mostar, već petu godinu za redom organizira prigodan program u povodu Dana neovisnosti BiH.

- To već radimo u kontinuitetu na taj način potičući kod naših učenika svijest o postojanju BiH kao države, da probudimo kod njih emocije i osjećaje prema svojoj domovini - istaknuo je Omerika.

Pokrovitelji četverodnevnog programa obilježavanja Dana neovisnosti BiH, u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar, su predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić i predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago.

Kopirati
Drag cursor here to close