Međunarodni festival

Svečano otvoren 34. festival Sarajevska zima

Ovogodišnja Sarajevska zima održava se u znaku Europske godine baštine i budućnosti.
Kultura / Flash | 08. 02. 2018. u 07:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigodnim performansom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu je otvoren 34. Internacionalni festival Sarajevska zima 2018. pod geslom "Drugo lice svijeta", javlja agencija Anadolija.

U prigodnom performansu su sudjelovali mladi umjetnici iz BiH, Bugarske, Južne Koreje, Japana, Kine i Indije. Program je nastavljen u Narodnom pozorištu koncertom Gardijskog orkestra Bugarske "Susret kultura od brassa do jazza".

S ceremonije otvaranja simbolički je poslana javna poruka podrške umjetnicima svijeta. Ovogodišnja Sarajevska zima održava se u znaku Europske godine baštine i budućnosti.

Međunarodni pokrovitelji Sarajevske zime su generalna direktorica UNESCO-a i generalni tajnik Vijeća Europe i EFA. Počasni gost je Republika Bugarska, a specijalni Južna Koreja, organizator ZOI 2018.

Ovogodišnji festival Sarajevske zime, koji će trajati sve do 21. ožujka, ponudit će bogat kulturni program koji će obuhvaćati različite izložbe i performanse.

U okviru festivalskog programa predstavit će se umjetnici sa svih kontinenata iz raznih oblasti umjetnosti: teatar, film, vizualne umjetnosti, multimedijalni performansi, suvremeni ples, glazba, opera, balet, dizajn i arhitektura.

Kopirati
Drag cursor here to close